Om flexleasing

Vigtigt at vide omkring flexleasing

Ved en flexleasingaftale fastlægges der et årligt kørselsbehov for perioden bilen flexleases. Ud fra kørselsbehovet, beregnes en månedlig ydelse samt en restværdi på bilen ved aftalens udløb.

Ved en flexleasingaftale betales der til SKAT mellem 0,5 % og 2 % af bilens normale afgift plus ca. 2,3 % p.a. af den resterende afgift og alt efter hvornår bilen er indregistreret første gang. Er bilen 3 år gammel eller ældre, betales der kun en afgift på 0,5 % pr mdr plus de nævnte 2,3 % p.a. Afgiften indgår i den samlede månedlige ydelse.

Restværdien

Restværdien er det vi tidligere på siden har kaldt leasing-junglens farligste dyr. Sættes restværdien urealistisk højt ift. markedet for brugte biler samt det forventede kørselsbehov, kan du ende i at bilen når den skal sælges ikke er restværdien værd og så har leasingaftalen jo kostet mere end planlagt.  Vi ser desværre mange annoncerede leasingbiler med en alt for høj restværdi for at gøre den månedlige ydelse lav - det vil vi ikke være en del af.

Restværdien er fastsat ved aftalens indgåelse, og det er leasingtagers eget ansvar, at anvise en køber ved endt leasing. Hos autoklasse tilbyder vi at være behjælpelige med at få bilen solgt ved endt leasingaftale.

Vedligeholdelse

Ved en flexleasingaftale er leasingtageren selv ansvarlig for vedligeholdelse af bilen. Dette gælder både serviceeftersyn og reparationer på bilen under hele leasingperioden.


Fordele ved flexleasing

  • Langt mindre kapitalbinding ved en leasingaftale, end ved køb af bil. Du lægger en mindre udbetaling end hvis samme bil finansieres med fuld afgift betalt,

  • Bilen bliver kun mindre værd på "stålet" - ikke på de penge der er betalt i registreringsafgift på tilsvarende bil på fuld afgift.

  • Med en flexleasingaftale kan det bedre betale sig at skifte bil med få års mellemrum og du er ikke økonomisk bundet til et lån.

  • Nemmere at sælge bilen ved endt leasingaftale, da bilen står uden fuld afgift og derfor både kan leases videre i Danmark og sælges til udlandet.

  • Billig forsikring.

Ulemper ved flexleasing

  • Du er selv ansvarlig for restværdien ved aftalens udløb. Er bilen så ringe vedligeholdt, at den ikke kan sælges for den beregnede restværdi, er du selv ansvarlig - ligesom når du har købt en bil på fuld afgift.

  • Du er selv ansvarlig for serviceeftersyn og reparationer - ligesom når du har købt en bil på fuld afgift.